Вече афоризама

Вече афоризама Живка Кулића

Живко Кулић је рођен 1954.године.Доктор је правних наука и професор на МЕГАТРЕНД универзитету у Београду.
Поред наведеног, Живко Кулић је и бивши ђак аранђеловачке гимназије у којој је матурирао 1972./73. године.
Из родне Медвеђе, дошао је у Аранђеловац да настави средњошколско образовање, и не само то, већ и стицање „нових“ другова и другарица, са којима је генерацијску везаност очувао до данас. На сусрету генерације, поводом обележавања четрдесет година матуре, дошло се до сазнања, да поред академске каријере, Живко упоредо има и другу каријеру – афористичара.
Афоризме је почео да пише још као студент и то чини и данас. До сада је објавио књиге: Ја сам тај (1987.),У кожи свога народа ( 2002.), У канџама демократије (2009.), Незаштићени сведок (2012.), Афоризми ( 2013.)
Треба истаћи, да његове мисли, сложене у кратке, јасне и истините изразе, ни читаоце ни слушаоце не остављају равнодушним, те готово иза сваког афоризма иде коментар: „ Е, баш је тако“.
Поједини афоризми су се савршено уклопили у текст Монографије матураната гимназије „Милош Савковић“,Аранђеловац, генерација 1972./73, која ће бити објављена 2014. године.
Сходно напред наведеном, Кулић је са афористичарима: Ђорђем Оташевићем, доктором филолошких наука и Жарком Анђелковићем, доктором правних наука, у организацији Удружења грађана „Баштина и будућност , Аранђеловац 1859. „ приредио незаборавно књижевно вече у сали Дома омладине у Аранђеловцу, 4.12.2013. године.

*
Ко прође сито и решето, не остаје лако на цедилу
Ж.Кулић
*
Судови се реформишу па ће се на неправду мање чекати
Ж.Анђелковић
*
Нема шансе да залутамо. Ми и не знамо куд смо кренули
Ђ.Оташевић

С′ правом и задовољством очекујемо још оваквих сусрета.
Љ. Бошковић

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.