Шумадијска кривуља

 

Удружење  грађана  Баштина и будућност – Аранђеловац 1859 је дошло на идеју да анинимра заинтересоване стране за оживљавање  пруге узаног колосека (ћира) на релацији Аранђеловац – Младеновац, популарно названу ШУМАДИЈСКА КРИВУЉА.

Ћира би пролазио кроз питоме шумадијске крајолике, воћњаке, ливаде, винограде кроз типична шумадијска села. Чисто и лепо као пре сто и више година.

Из тог идиличног  воза пуцао би поглед ка Орашцу, Опленац би био као на длану, Космај, Венчац, Букуља, Рудник а у даљини на исток када је лепо време преко Мораве хомољска побрђа, а на  запад  плаветнило Повлена, Маљена са севера окрајци Авале, тако рећи пола Србије.

Важан  детаљ који треба споменути је тај да је читава траса у целости сачувана укључујући и успутне станице и пристаништа, а да је зграда аранђеловачке станице у поодмаклој фази рестаурације.

. могућност  и  значај

Велики број наших суграђана схвата значај и могућности које се стварају изградњом Шумадијске кривуље, па се доста њих спрема да  инвестира у етно садржаје, изградњу туристичких објеката у етно стилу, винских подрума итд. Цена  земље уз пругу полко расте.

Шумадијска  кривуља би била велики разлог више да се посете и остали туристички ресурси као што је Буковичка бања, Рисовачка пећина, Орашац, смотра Мермер и звуци, а то би повећало број ноћења у нашим угоститељским објектима, повећала би се продаја  пољопривредних производа, меда, вина, ракије итд.

Такође, важно је истаћи да су  у Србији у железници једино   рентабилни воз Романтика и Шарганска осмица која је превезла око 100.000 посетилаца. По нашој процени због близине Београда и осталих већих градова на Шумадијској кривуљи би била бар 2-3 пута већа посета.

шта кажу  истраживања

Према нашим истраживањима директно заинтересоване стране за овај подухват би биле:

– општина Аранђеловац пре свега са Буковичком бањом, Букуљом, Орашцем, гарашким језером и осталим туристичким  садржајима

– општина Младеновац, чијом територијом пролази 10км трасе,  са  бањским центром Селтерс, Космај, марковачко језеро, Црквине итд.

–  општина Сопот са својим туристичким потенцијалима  као што је комплекс  Бабе, манастири на Космају, Тресије итд.

– општина Топола  чијој  понуди би био додат још један ексклузивни туристички садржај

– град Београд који би у својој понуди имао на 50-ак километара доброг пута једну изузетну  атракцијуза своје грађане као и туристе

– железница туристички сектор где би ангажовали део радне снаге и остварила пословне  ефекте на  експлоатацији Шумадијске кривуље

– Република Србија, јер би укупна туристичка понуда са оваквим садржајима била атрактивнија за пробирљиве европљане које би Шумадијска кривуља  сигурно асоцирала на чувени Оријент експрес с почетка прошлог века

На наше велико задовољство наишли смо на велико разумевање  наше  локалне заједнице па се успешно приводе крају послови око откупа зграде и простора око железничке станице, што је први предуслов даљег рада на пројекту Шумадијска кривуља.

Сходно пројекту уређења станице учињени су и први кораци као што је враћање старе камене чесме на своје место, велики део завршних занатских грађевинских  радова. Урађен је и опремљен простор за децу у организацији Удужења грађана Баштина и будућност Аранђеловац 1859.

– докле се стигло са реализацијом пројекта

Постављен је део колосека у дужини од око  100 метара. Тренутно се спроводе активности на постављању два вагона и локомотиве.

Део простора око железничке станице са којег смо избацили камионе који су чекали  царињење  сада је претворен у привремену аутобуску станицу и док је такво стање не можемо да поставимо планиране садржаје који би били украс града.

Треба истаћи да је формирана национална асоцијација љубитеља старих пруга и локомотива и да је наше Удружење једно од оснивача те асоцијације која је регистрована под називом КРУНА  уз покровитељство принца Александра  Карађорђевића.

Као национална асоцијација примљени смо у пуноправно чланство европског удружења љубитеља парних локомотива и старих возова  FEDECRAIL  са седиштем у Београду. Такође смо се учланили у међународну организацију  EVROPA NOSTRA  као једина национална асоцијација која није из европске уније. Обе организације су исказале велико интересовање за пројекат Шумадијска кривуља  тако да је реално  очекивати њихова  укључења у овај пројекат и њихово учешће у будућем  конзорцијуму  за изградњу и експлоатацију Шумадијске кривуље.

Захваљујемо се  АД  ЕЛЕКТРОПОРЦЕЛАНУ – Аранђеловац који је и сам у великим тешкоћама  проценио општи интерес и помогао својом донацијом у старим шинама за разлику од ШАМОТА који је исте наплатио по пуној тржишној вредности.

 

 

Leave a comment

Оставите одговор

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.