Спасовдан у Чачку 2015. године

И ове године, већ традиционално, представници Удружења грађана „БАШТИНА И БУДУЋНОСТ –Аранђеловац 1859“    били су гости члановима Друштва за неговање традиције и обичаја  „ЧАЧАНИ“ у Чачку, 21.маја 2015 године. Наше Удружење су представљали  Добривоје Игњатијевић – Иле, Драган Плећевић и Небојша Радовановић.

Славски обред  и  дружење организовани су, по обичају,  у хотелу „Београд“ у центру Чачка. На улазу у хотелску салу  званице су дочекале девојке у старој, српској грађанској ношњи, уз послужење славског жита,  као и домаћини славе.

SLIKA-01

slika-02slika-03

Домаћини славе ове године су били брачни пар   госпођа  и господин Живковић, Рада и Радиша. Породица Живковић је једна од „богатијих“ породица у Чачку, јер имају три ћерке и једанаесторо унучића како их је представила  новинарка Милица Допуђа. Ћерке су  дипломирале књижевност као и њихови родитењи , домаћини славе..

slika-04 slika-05

Присутнима се испред  Друштва  „ЧАЧАНИ“ обратила госпођа  Допуђа  пригодним речима, а затим је извршена „примопредаја“ славе. Следеће године домаћини славе ће бити брачни пар Грујичић, Данка и Зоран.

Потом су ученици чачанске Гиманзије извели пригодан програм под вођством своје професорке.

Оркестар  из Београда, који су пореклом чачани, је   улепшао вече свирајући  песме  за свачију душу. Све време играло се коло или се плесало.

slika-06 slika-07

Представници  Удружења „ЧАЧАНИ“ су нам предложили да  одржимо заједничку седницу  Управних одбора наших Удружења ради успостављања још интензивније сарадње. На поклон смо добили њихов јибиларни 10. билтен и календар.

slika-08 slika-09

Уз пригодну вечеру, љубазност домаћина Славе и опште  добро  расположење, славље и дружење је трајало до дубоко у ноћ.

slika-10slika-11

 

 

 

23.5.2014.                                                   Небојша   Радовановић

 

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.